Grusvägar till Årsträff Arjeplog - Uppdaterad 7 juni!

Grusvägar till Årsträff Arjeplog - Uppdaterad 7 juni!

Nytt 7 Juni 2017: Rutterna norrut från Ljusdal och från Älvros är nu genomkörda och ändrade. Så nu är det fina lättkörda grusvägar hela vägen som inte kräver nabbadäck alls och förslag på rastplatser finns nu också med.  Det tar ca 10 timmar från Långsele till Arjeplog.  Men räkna med längre tid i lugnt tempo. Tips på camping och lite put and take fiske är Myckelgensjö (se waypoint).   //Olof

----------
Här följer kommer en artikel formulerad av Olof Eriksson. 
Olof har sammanställt gps rutter med bidrag från sig själv och medlemmar i klubben. Nu finns det tre olika GPS-filer med olika förslag på hur man skall åka till årsträffen i Arjeplog.

  1. Förslag på fjällvägar till Årsträff Arjeplog (asfalt) >>
  2. Förslag på inlandsvägar till Årsträff Arjeplog >>
  3. Förslag på grusvägar till Årsträff Arjeplog >>

Här finns många fina tips. Artikeln nedan baseras på rutten i GPS rutt i förslag 3 ovan. Läs och inspireras nedan.

Stort tack till er ALLA som delar med er av trevliga resvägar!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fick ett mail från Gert Bergström. Han ville att jag skulle lägga ut förslag på rutter till årsträffen i Arjeplog. Kontaktade RO som var mycket tveksam. Det hade gjorts förut inför något årsmöte. Tyvärr hade några medlemmar klagat då rutten kanske inte var perfekt skick. Tex vi som åker grusvägar vet ju att det kan vara en perfekt hård fin grusväg. Och veckan senare har det regnat 30 mm samtidigt som ett skogsbolag har kört ut ett par tusen kubikmeter granvirke. Dvs den väg som rekades fram var i toppskick. Och utfallet veckan senare blev ett inspirerande körpass.

Men efter en kortare diskussion på vårt eminenta forum bestämde jag mej att vi kör på. Och vi skapar upp rutterna. Och vi informerar att dessa rutter funka här och nu. Och målsättningen är att vi skall hinna köra igenom dom innan mitten av juni (grusruttsdelen). Asfalts vägarna och stommnätet av grusvägar skall nog mycket till om vi får stora störningar på.

Med Gerts rutter som bas började jag att fylla på med mitt egna material. Och målet vara att få till så få mil asfalt som möjligt. men ändå ville vi passera vissa punkter. Vi behöver ju TANKA och äta. Sen pratade jag med Stefan Mårdberg om hjälp i Helsingland. Han har gedigna kunskaper i detta område. Mats Eriksson skickade in förlag på rutt från Heby. Så efter ett par timmars slit hade jag klippt bort och sammanfogat 4 personers förslag till två rutter.

Vi hoppas dock att fler följer upp med fler rutter söderifrån. Så att vi när vi är klar har en rutt från Malmö till Arjeplog. Med lite avstickare till Kalmar, Göteborg, Stockholm mm

Heby - Korsån 132 km (Mats Eriksson)
Falun - Korsån 29 km (Stefan Mårdberg)
Korsån - Svartnäs 42 km (Stefan Mårdberg)

Västra rutten:
Svartnäs - Furudal 76 km (Mats Eriksson)
Furudal - Älvros 121 km (Gert Bergström)
Älvros - Långsele 283 km (Gert Bergström)
Östra rutten:
Svartnäs - Ljusdal 142 km Vid regn och dåliga däck ta delsträckan Näsbyn - Bursjö. (Stefan Mårdberg & Olof Eriksson)
Ljusdal-Långsele 295 km (Gert Bergström & Olof Eriksson)


Långsele - Lycksele 270 km (Gert Bergström & Olof Eriksson)
Lycksele - Arjeplog 231 km (Olof Eriksson)

Bilder