mcQ Riksträff Gränna 2016

mcQ Riksträff Gränna 2016

När träden började skifta i färg och första helgen i september stod i almanackan var det äntligen tid för mcQ att anordna sin andra riksträff. Denna gången var Gränna vald till mötesort för körsugna Mc-burna kvinnor.

Under fredagen rullade det in hojar från syd, öst, väst, och norr närmare bestämt 29 stycken.

Några helt nya, några med för andra gången men man skulle kunna tro att alla var gamla kära bekanta.

Kramar och välkomsthälsningar avlöste varann medan skratten ekade ut över Vättern.

Denna gång bodde vi på Strandterassen, ett vandrarhem som ligger alldeles intill färjan som går över till Visingsö. Det bjöds på en en fantastisk vy ut över Vättern och Visingsö liksom en fantastisk buffé på Vandrarhemmet på kvällen.

Lördag morgon kom och regnet stod som spön i backen. Vättern såg mörk och hotfull ut där vågorna piskade upp vitt skum och klädvalet diskuterades samtidigt som frukosten intogs. Men liksom i fjol så verkade vi ha vädergudarna på vår sida för när det var dags för start så var det uppehåll, kanske inte sol men värmen fanns ibland oss körsugna.

Dagen bjöd på helt otroligt fina vägar i kuperad terräng och vidunderlig utsikt. Något litet regnstänk letade sig ner men vi rullade glatt vidare mot Tabergstoppen där lunchen intogs.

Färden fortsatte till Lekeryd och där smakade vi på det som ska vara Smålands godaste glass. Inte dumt alls.

Mätta och belåtna åkte vi vidare tills vi vid 17 tiden åter var tillbaka och sugna på en varm dusch.

Uppiffade och uppvärmda av duschen så lockade det med middag vilken vi intog på Grännagården. Det blev en härlig kväll med härliga kvinnor som firade höstens intåg med trevlig gemenskap och körning i polkagrisarnas mecka.

Söndagen grydde och som alltid måste det som är roligt ha ett slut. Med oss under helgen var också en frilansande journalist, så håll ögonen öppna. Det kommer kanske en rapport från Gränna i någon mc-tidning framöver :-)

Tack alla som var med och gjorde denna helg till något att minnas i höstmörkret.

Vi ses igen på riksträffen 2016 :-)  Tack alla!

 

//Susanne Bessman (D7), Susanne Currie (D10) & Annica Furudahl (D11), mcQ