D7 Helgtur till Brukets Dag i Hävla Bruk

D7 Helgtur till Brukets Dag i Hävla Bruk
lördag, augusti 24, 2019 - 08:30

Den 24 augusti är det brukets dag, och Kai-Uwe kommer att leda en tur till Hävla bruk. Här är Kai-Uwe's beskrivning av turen:

Som många vet är jag själv väldig intresserad av historiska platser och industriminnen. Lördagen den 24 augusti är det dags för Brukets Dag vid Övre Hävla Bruk, som ligger ca 30 km väst om Katrineholm. Mer info om detta arrangemeng går att läsa på: https://www.hembygd.se/skedevi/activities/9869. Dessutom kommer den närliggande kvarnen vara öppen för besökare och ägaren visar den fascinerande tekniken som är över 100 år gammal och som är fullt fungerande idag. Lämna plats i packväskorna, för vi ska väl köpa någon av kvarnens produkter, närproducerat och helt CO2 fritt framställt med vattenkraft! ;-)
 
Vi samlas 8:30 i Södertälje, vid parkeringen bredvid bensinstationen vid Genetaleden (framför Scaniarinken) gärna redan fulltankat, så att vi så snabbt som möjligt kan rulla iväg på gamla E18 mot Strängnäs. Därifrån tar vi småvägar till målet. Några enstaka kilometer kommer vara lättkörd statlig grusväg (inga traktorspår förekommer!) Det blir ca 170 km dit och jag räknar med att vi är framme kring kl 12. Hemfärden kanske 1.5 timmar senare så att vi har tid att titta både på hammarsmedjan och sågverket, men också på den mycket intressanta kvarnen.
 
Jag kommer guida tillbaka på lite större och snabbare vägar till Strängnäs där jag själv kommer att köra mot Enköping för att komma hem till norra Stockholm. Deltagare som bor i södra Stockholm eller Södertälje kan avvika vid Strängnäs och köra hem på egen hand.
 
Under Smedjans Dag finns enklare matförsäljning på plats, alternativt tar ni med matsäck och i alla fall vattenflaskan! Vi tar en kortare bensträckare på vägen dit.
 
Om det skulle blir riktigt dåligt väder ställer vi in turen, i så fall meddelar jag detta på D7s Facebook sida. Alternativ kan ni ringa mig, 070 50 90 719.
 
Välkomna!
Kai-Uwe

Hej, maila mig på kaiuweoch@gmail.com och jag skicka dig gpx filen!

<p>Äventyrare med både små och stor hoj, som älska långresor och tältövernattning ute i naturen</p>

Nu gå det också att hitta GPX filen med spåret för download i Arkivet > Rutter! Hälsn Kai-Uwe

<p>Äventyrare med både små och stor hoj, som älska långresor och tältövernattning ute i naturen</p>

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera