Nationaldagsturen med BMW MC-klubben Region Nord

Nationaldagsturen med BMW MC-klubben Region Nord
torsdag, juni 6, 2019 - 08:00
I år har vi växlat upp och gjort D1 resan till en gemensam resa för Region Nord (eller för hela Sverige om någon vill komma söderifrån).
Det är därmed dags för våra gemensamma klubbaktiviteter ute på vägarna igen. En av de aktiviteter som vi har genomfört flest gånger i klubbens regi är den s.k. Nationaldagsturen, som alltid tar oss till vårt västra grannland. Att notera: historiskt sett så har vi nästan alltid haft tur med vädret vid denna tidpunkt.

I år så ser upplägget ut enligt följande:
Dag 1 (5 juni): Samling vid Kolgårdens Camping strax utanför Vilhelmina. Vi har preliminärbokat tre olika typer av stugor i prisklassen 750-950 kr. Alla dessa stugor har dusch och wc. Ni kan läsa mer på www.kolgarden.se.
Där finner ni även kontaktuppgifter till dem. Om vi blir minst 15 personer så kommer de även ha möjlighet att öppna restaurangen, om inte det fungerar så kan vi äta middag inne i Vilhelmina, alternativt laga egen mat i stugorna. OBS! Ni måste själva kontakta campingen och boka era stugor. De hanterar all bokning och ni betalar direkt till dem.
Om ni inte vill bo i stuga så går det utmärkt att tälta på campingen. Vill ni bo på hotell så kan vi rekommendera Lilla hotellet i Vilhelmina. Om ni anger BMW mc-klubben så får dessutom specialpris på rummen.

Dag 2 tar vi oss längs Vildmarksvägen - via Gäddede - till Namsos i Norge. En sträcka på ca 35 mil. Här hade vi tänkt slå läger på Namsos Camping (www.namsos-camping.no/). Här har vi dock inte kunnat förhandsboka några stugor utan ni måste själva gå in på deras hemsida och boka, alternativt kontakta dem via telefon eller epost. Kontaktuppgifter finns på deras hemsida.Om ni vill bo på hotell så rekommenderas Scandic Hotell i Namsos centrum.
Namsos camping har tyvärr ingen restaurang, utan vi hänvisas till restaurangerna i centrum, alternativt egen tillagning i stugorna.

Dag 3 tar vi oss upp ca 30 mil längs den fantastiskt vackra turistvägen Riksväg 17. Beroende på vädret så kanske vi även gör en liten avstickare ända ut till kustbandet. Målet för dagen är dock Sandessjøen, en av centralorterna längs väg 17. Här har vi förhandsbokat rum på vandrarhemmet  Sandnessjøen overnatting (http://sandnessjoenovernatting.no/). De stora dubbelrummen kostar 750 Nkr, de mindre 675 Nkr. Vill ni ha enkelrum så kostar det 550 Nkr. Här går det dock inte att tälta maa att vi kommer att befinna oss mitt i en stad. 
OBS! Ni måste även här själva kontakta vandrarhemmet och boka era rum! De hanterar all bokning och ni betalar direkt till dem.

Dag 4 (8/6) tar vi oss åter till Sverige via Hattfjelldal - Joesjö (ca 25 mil). Boende ordnar vi i området Hemavan - Tärnaby. Detaljer klarläggs när vi ser hur många vi blir som har behov av logi. Ett alternativ kan också vara att vi i D3 svänger av i Hattfjelldal och kör mot Dikanäs.
På söndagen, dag 5, tar vi oss lugnt och säkert hem till våra bostadsorter.

 

Om ni tycker ni att detta låter intressant så vill vi har er anmälan till resan senast den 31 maj. 
Notera även att antalet förhandsbokade rum är begränsat, varför risken finns att de tar slut om 
ni väntar för länge med att anmäla er.
Om ni har några frågor så kontaktar ni i första hand distriktsombudet i D1, Ola Arvidsson, via 
epost (d1@bmwklubben.se) alternativt mobil (070-693 09 08).
 
Välkomna!
 
Distriktsombuden i Region Norr (D 1, D 2 och D 3) 

 

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera

Bilder