Hardangervidda runt – andra hållet

Hardangervidda runt – andra hållet
onsdag, augusti 3, 2016 - 13:00

Nu är det dags för en ny mcQ-resa till vårt vackra grannland Norge. I början av augusti, närmare bestämt 3-7/8 tar vi hojarna och kör mot fjäll och härliga vägar runt Hardangervidda. Resan ser i grova drag ut så här:

3/8 Uppsamling i Uddevallatrakten vid lunchtid för gemensam körning till Horten
4/8 En fin tur på mestadels större men kurviga vägar innan vi kommer till fjällvägen mellan Tuddal och Rjukan. Här kör vi upp på fjället där möjligheten finns att ta tåg genom berget upp på Gaustatoppen där man ser 1/6 av Norge. Sedan kör vi vidare ner till Rjukan där vi slår läger för kvällen.
5/8 Körning i fantastisk natur; Tessungdalen och norra kanten av Hardangervidda innan vi kommer fram till hotellet i Eidfjord där vi övernattar.
6/8 Återigen körning i fin natur, men nu i södra kanten av Hardangervidda och förbi Haukelifjället och Röldalsfjället fram till Tuddalstrakten som är dagens mål.

Boendet varierar mellan små hytter och hotell och vi lagar en del av maten tillsammans och äter en del på restaurang. Längden på dagsetapperna varierar, från ca 18 mil till 30 mil och vi delar upp oss i lagom stora grupper för att körningen ska flyta på bra för alla.

Deltagarantalet är begränsat till 12 personer, en preliminär intresseanmälan behöver vi ha senast den 15 maj. Visst vill du följa med?

Marre: marie-helene.bergstrand@bmwklubben.se eller 0708-14 86 57.
Mia: roosblomarvidsson@icloud.com eller 070-3958562

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera