Silverlandsturen 2015

Silverlandsturen 2015
fredag, september 11, 2015 - 12:00

Hej

Hösten närmar sig så sakteliga och därmed även gemensamma aktiviteter för oss som tillhör BMW MC-klubben. Helgen 11-13 september är det dags att dra västerut, med körning i de inre delarna av BD- och AC-län. Planering av aktiviteten pågår för fullt och jag vill på detta sätt skicka ut lite förhandsinformation åt er så att ni redan nu kan inteckna helgen 11-13 september. Lite fakta om vad som är inplanerat:

Avresa (från Luleå m.o.) sker vid lunchtid fredagen den 11/9.
Vi tar oss längs mindre vägar (företrädesvis grus) upp till vårt natthärbärge på Skogshotellet i Koskullskulle (http://www.skogshotell.se/). Två stugor är förhandsbokade (sex platser/stuga), men kan naturligtvis kompletteras om intresset verkar bli stort.
Lördagen innebär körning från Koskullskulle via Jokkmokk till vårt "nattstopp" på hotell Lyktan i Arjeplog (http://www.hotellyktan-arjeplog.se/).
Under söndagen förflyttar vi oss längs det mindre vägnätet ner mot kusten.

Kostnaden för detta äventyr är, i vanlig ordning, helt beroende på era egna önskemål och krav (bl.a. avseende standarden på boendet) och ni står själva för alla kostnader. Ett riktvärde kan dock vara 300-500 kr/natt för boende, beroende på vilka krav som ni ställer.

Silverlandsturen är traditionellt främst en aktivitet där körningen sker på grusvägar. Det finns naturligtvis inom denna genre väldigt varierande kvalitet (och därmed svårighetsgrad) på vårt svenska (grus)vägnät. Rolf Johansson sitter nu och planerar för två olika rutter, med olika svårighetsgrad. Det finns även tankar på att, om intresse finns, planera in en rutt som har blandad körning grus/asfalt, där grusvägarna kommer att vara av den bättre/enklare typen. Tanken är dock att vi alla startar och avslutar dagarna på samma ställa.

Verkar detta vara intressant? Om ni tycker det så får ni gärna, redan nu, anmäla ert intresse. Detta gör planeringen lättare och vi (Rolf) får också information om hur många vi kan komma att bli. Ni får gärna också anmäla vilket typ av "svårighetsgrad" som ni önskar ha på rutterna. Denna "intresseanmälan" är inte på något sätt bindande, utan ger oss bara lite "kött på benen" för planeringen. Om ni inte kan "komma lös" redan vid lunchtid på fredagen så går det naturligtvis bra att ansluta i Koskullskulle på fredag em/kväll alt. lördag morgon. Inbjudan, med mer information och tidpunkt för anmälan, kommer att skickas ut under augusti månad.

MVH/Ola Arvidsson, Distriktsombud BMW MC-klubben

 

Länkar till youtube klipp om årets tur och från fjolårets tur.

https://www.youtube.com/watch?v=sjMg2LCe9_E

http://https://www.youtube.com/watch?v=IRa-WToRm1s

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera