D9 NYHETSBREV #33

D9 NYHETSBREV #33

Hej!

Distriktet har som större delen av Sverige tagit lite semester även om det förekommer spontana turer i vår Facebook grupp. Men bakom oss har vi en vår som har innehållit en hel del aktiviteter. Fikaturerna var något vi drog igång igen och som har har fungerat bra. Vi hade ett större gäng som körde runt Vättern på mestadels grusvägar. Bror inledde som vanligt i våras med årets första tur bort mot Vikbolandet och Oscarshäll. Det har också varit en del spontana turer via vår Facebook grupp, plus att vi har samlats för GPS workshop och pubkvällar. Vi börjar så sakterliga lägga upp höstens aktiviteter på hemsidan, men det kommer att dyka upp fler och fler aktiviteter efter hand.

Det finns mer att läsa/se om vår version av Vättern rundan på hemsidan:
http://www.bmwklubben.se/artikel/2015/05/vatternrundan-grus
http://www.bmwklubben.se/galleri/2015/05/d9-vatternrundan-grus-maj-2015

Peter Bonivarts Stockholmsklassiker 20150704, en heldag på asfalt.

Nu på lördag kommer Peter Bonivart att hålla i en dagstur till Stockholm, se nedan info.

Är det dags att göra en repris av denna tur nu när sommarvärmen äntligen verkar vara här? Förhoppningsvis med mer än en deltagare i år...

Jag tänkte krydda turen lite, och minska E4:a-biten, med att köra en bit av Utflyktsvägen upp och ner. Den går mellan Norrköping och Södertälje utmed kusten kan man säga, om man på vägen upp ansluter i Nyköping kan man ta den till Café Rosenhill och på vägen ner kan man också ansluta i Nyköping och komma ut vid Norrköping.

Agendan är samling kl 08.00 på Statoil i Ryd, Linköping, E4:an till Nyköping, Utflyktsvägen norrut, fika på Café Rosenhill, kör Slingerbulten, upp till Stockholm, genom gamla stan, kör Norrmälarstrand ut mot Brommahållet, lunch på Brostugan, kolla Drottningholms slott utifrån, kör Bogesundsvägen och sist glass i Vaxholms gästhamn innan vi rullar neråt igen på E4:an till Nyköping och Utflyktsvägen till Norrköping där vi tar E4:an igen. Troligen är vi inte i Linköping förrän framåt 18-tiden.

http://caferosenhill.se/
http://www.brostugan.se/
http://www.waxholmshamn.se/
http://gronakusten.se/ (Utflyktsvägen)
https://www.facebook.com/peter.bonivart/videos/10153120523193009/

Fikaturerna fortsätter!

Vi forstätter så klart med Fikaturerna även till hösten. Det har varit mellan 5 och 10 personer varje gång under våren och hoppas att fler av er ta chansen i höst. Vi kommer i höst att börja med att besöka Torpöns Färjeläge i mitten av augusti för att sen fortsätta med Oscarshäll. Vi hade tänkt avsluta med Farfarsstugan vid Övralid men tyvärr har de inte öppet på torsdagar i september. Vi kommer att välja något annat istället så om ni har förslag så är det bara att skicka in det till d9@bmwklubben.se.

http://www.bmwklubben.se/D9_fikatur_torpon
http://www.bmwklubben.se/D9_fikatur_oscarshall

Medeltidens Östergötland idag

Vi hoppas att ingen har missat att Bror har en historik helg i september, och om ni vill vara med på hotellet så är det dags att boka nu. Vi har ett antal rum reserverade fram till 3 juli, men efter det så släpper hotellet den reservationen. Vi har nu närmare 30 personer bokade, så det kommer att bli en härlig kväll på Klosterhotellet :-). Bror har också utökat den aktiviteten och nu avslutar vi med en guidad visning av Bjäbo kyrka på söndagen

För er som föredrar så går det bra att vara med på körningarna på dagarna också bara. Ni behöver alltså inte boka in er på hotellet för att lära er mer om Östergötlands historia.

http://www.bmwklubben.se/D9_Medeltidens_Ostergotland_idag
http://www.bmwklubben.se/D9_guidad_visning_bjalbo_kyrka
Grillkväll

Någon gång under Augusti-September kommer vi att anordna en grillkväll hos Örjan i Grebo, vi återkommer senare under sommaren med mer info.

Hoppas att vi ni får en härlig sommar!

Hans, Johan & Örjan
DO D9