D9 NYHETSBREV #31

D9 NYHETSBREV #31

Hej!

Nu är säsongen verkligen igång och vi har klarat av både uppstartsträffen och årets första tur. Det finns lite bilder från första turen både på hemsidan och Facebook. Vi har också lagt till två nya aktiviteter. Först ut är Peter B med en grustur runt Vättern och sen efter sommaren så ordnar Bror G en tur med Medeltidens Östergötland idag som tema.

Årets första Fikatur

Ni har väl bokat in årets första Fikatur till Smultronstället i Söderköping torsdagen den 7:de maj. Vi hoppas att värmen ska komma så det passar bra med en glass för att njuta av kvällssolen i Söderköping. De stänger vid 19:00 så vi träffas vid 18:00 för att njuta av idyllen i Söderköping och Göta kanal. Mer information på hemsidan:

http://www.bmwklubben.se/D9_forsta_fikatur

Vätternrundan

Det här är en ny tur som Peter Bonivart har startat via Facebook gruppen. Turen börjar lördagen den 16:e maj med samling i Mantorp för en tvådagars grusresa runt Vättern. Det passar även stora hojar men grusvana och nabbdäck är ett krav. Lätt packning är att rekommendera och inget skjutsande.

Turen går moturs så vi börjar att åka via Sya mot Borensberg, vidare in på Prästtomta, Tjällmo, Zinkgruvan (lunch), Askersund och sedan in i Tiveden för vika ner mot Karlsborg för att övernatta på anrika Kanalhotellet. Dag två börjar vi med att åka mot Forsvik och sedan tar vi oss neråt mot Jönköping där vi äter lunch på Tabergstoppen. Efter det tar vi oss norrut mot Gränna, Boxholm och tillbaka mot Sya.

Mer information angående bokning mm finns på hemsidan och på Facebook:

http://www.bmwklubben.se/D9_Vatternrundan_2015

Medeltidens Östergötland idag

Bror Gårdelöf bjuder in till en tur med historiskt inslag. För något år sedan bjöd västgötarna in till en helg ”I Arns fotspår”. Detta mycket lyckade och välorganiserade arrangemang har delvis inspirerat Bror till något liknande. Vårt fokus ligger dock inte på Guillous böcker, utan på vad som faktiskt fanns och hände i denna del av det land, som med tiden skulle bli Sverige.

Vi börjar i Linköping och passerar bland annat Vreta kloster, Bjälbo kyrka, Rökstenen och Alvastra på vägen till Vadstena. De som vill stannar sen kvar på Vadstena Klosterhotell för en trevlig kväll i historisk miljö. Bror kommer under dagen att ge mer information om vad de olika platserna har haft för historisk betydelse och ni får här en chans att uppleva när Östergötland var maktcentrum i det som skulle bli Sverige. Mycket mer information om resan finns på hemsidan:

http://www.bmwklubben.se/D9_Medeltidens_Ostergotland_idag

Hoppas att säsongen har börjat bra!

Hälsningar,
Hans, Johan & Örjan
DO D9