D9 NYHETSBREV #30

D9 NYHETSBREV #30

Hej!

Nu har säsongen verkligen kommit igång och vi har haft våra första aktiviteter. Vi närmar oss också med stormsteg årets första "officiella" tur även om det redan har ordnats turer i vår Facebook grupp. Det har också varit andra aktiviteter som pubkväll och GPS workshop som det finns artiklar om på hemsidan, plus lite om den DO konferens som vi var iväg på tidigare i år.

Ny säsong

Oavsett om ni har varit ute redan eller börjar fundera på att ta er första tur så tänk på att det var ett tag sedan de flesta av er var ute sist. Det är också bra att tänka på att bilförarna brukar ha extra svårt att se oss i början på säsongen, så var extra försiktig vid korsningar och avtagsvägar tex. Det är som alltid väldigt viktigt med ögonkontakt! Det är också bra att ta tid i början för att vänja kroppen vid att köra hoj igen, det kan vara några provbromsningar på en raksträcka utan trafik och fokusera på kurvteknik istället för fart på din favoritväg tex. SMC har en hel del bra information på sin hemsida och deras häfte "Full Kontroll" är värd att läsas flera gånger. De har också lagt upp information om att vara först framme vid en olycka. Det är så klart ett stort sug efter att komma ut nu, men ta ändå lite tid att förbereda er mentalt inför säsongen också!

http://www.svmc.se/smc/Information-och-fakta-/Ovriga-foldrar/

http://www.svmc.se/smc_filer/SMC%20centralt/Dokument/%C3%96vrigt/ForstVi...

Distriktests hemsida

För er som inte har varit inne på hemsidan senaste tiden så kan vi rekommendera att ni uppsöker den oftare nu. Vi har som sagt varit på DO konferens och fått utbildning i hur vi ska använda våra verktyg så nu är det risk för att ni får mycket mer information från oss :-).

http://www.bmwklubben.se/distrikt/d9

Uppstartsträff D9

Nu börjar som sagt säsongen komma igång på allvar och efter påsk så blir det först uppstartsträff i Linköping på Horse & Hound i Linköping som vanligt. Vi samlas kl 19 tisdagen den 14:de april och pratar igenom säsongen och har lite trevligt helt enkelt. Vi håller till i undervåningen som vanligt och de som vill passar på att äta något.

Mer information på hemsidan:

http://www.bmwklubben.se/d9-uppstartstraff-2015

Årets första tur

Bror bjuder som vanligt in till årets första tur och det är samling lördag 18 april vid Statoil, Ryd, Linköping för avfärd kl. 09.00. I år kommer vi att få njuta av fina vägar bort mot Mormorsgruvan och vidare till Söderköping. Där intas förmiddagsfika på Farmors Café - vid kanalen. Därefter fortsätter det över Vikbolandet till Bråvikenfärjan och upp till Oscarshäll, där vi äter lunch innan vi avslutar runt Glan och norr om Roxen på vägen hem till Linköping.

Detta innebär att de som vill kan sammanstråla med oss till fikat. Exakt ankomsttid till Farmors Café är förstås svår att ange, men vi lär inte åka därifrån före kl. 11.00.

Om vädret blir dåligt på lördagen så har vi söndagen som reserv, men beslut om det kommer att finnas senast på fredagskvällen på hemsidan och Facebook. Om det inte står något om ändrad tid så är det lördagen som gäller.

Mer information på hemsidan:

http://www.bmwklubben.se/d9-arets-forsta-tur-2015

Årets första Fikatur

Vi kommer i år att återuppliva en aktivitet från förr inom distriktet. Det är Fikaturer som kommer tillbaka och vi kommer att bestämma olika fik där vi ses ungefär varannan torsdagar runt omkring i distriktet. Det är fri åkning dit och hem, men så klart kan det bli spontana grupper som åker ändå. Om ni vill ha sällskap dit så skriv gärna en kommentar på aktiviteten eller på vår Facebook grupp.

Vi inleder med en Fikatur till Smultronstället i Söderköping torsdagen den 7:de maj. Det passar väl bra med att inleda året med minnen från förra årets årsträff om inte annat :-). De stänger vid 19:00 så den här gången träffas vi redan vid 18:00 för att njuta av idyllen i Söderköping och Göta kanal.

Mer information på hemsidan:

http://www.bmwklubben.se/D9_forsta_fikatur

Hoppas att ni får en härlig säsong!

Hans, Johan och Örjan