NYHETSBREV #27 - D9

NYHETSBREV #27 - D9

Hej!

Nu har vi klarat av säsongsavslutningen och planeringsworkshopen för nästa år. Vi har börjat lyfta blicken mot nästa år, men mycket under de kvällarna handlade också om att titta tillbaka på året som var och berätta mer eller mindre korrekta historier om årets bravader :-). Vi har också ändrat lite grann i upplägget inför nästa år, bland annat efter återkoppling från året som var.

Vi har inför nästa år bestämt oss för att inte ha de oplanerade torsdagskörningarna utan istället kommer vi att återuppliva en aktivitet från förr inom klubben. Det är Fikaturer som kommer tillbaka och vi kommer att bestämma olika fik där vi ses varannan torsdagar runt omkring i distriktet. Det är fri åkning dit och hem, men så klart kan det bli spontana grupper som åker ändå. Om ni har några bra förslag på ställen som ni vill att vi besöker så skicka gärna in det till d9@bmwklubben.se.

Vi kommer också ha vissa turen som inte har planerat datum redan nu. Det gäller i första hand de på hösten för att ge de som leder lite mer frihet att välja datum när vi kommer lite närmare. Det kommer sen ut med information i god tid inför aktiviteten dels på hemsidan men också via mail och på Facebook.

Program 2015

Här är en preliminärt program inför 2015, vi återkommer senare med ett mer officiellt program där vi spikat fler datum och innehåll. Det kommer också att komma till lite andra aktiviteter.

GPS workshop 2015-03-19

Vi har haft den här workshopen två år nu och det har varit uppskattad av de som kommer dit. Vi funderar på att ändra fokus lite grann inför nästa år, där vi tidigare har fokuserat mycket på inställningar kommer vi istället att ha mer fokus på problem/frågeställningar som ni har haft.

Årets första tur 2015-04-18

Bror fortsätter sin tradition med att bjuda in oss till årets första tur. Vi får återkomma med rutten senare, men  känner ingen som har så bra koll på så många vägar som Bror :-). Vi kommer även i år att köra med lördag som första val, men om vädrets makter inte är med oss så kommer vi att köra på söndag istället.

Årsmötet 2015-05-28

Vi kommer att ordna gemensam körning både till och från mötet. Vi är några som kommer att åka på torsdag i alla fall och jag misstänker att det även kommer att vara ett gäng som åker på fredagen. Ta chansen nu och besök årsmötet när det ligger nära och framförallt så tror jag att det kommer att bli en jättebra träff med många bra aktiviteter och trevlig sällskap så klart.

Adventure Days 2015-06-11

Vi kommer även i år att försöka samla ihop oss i en och samma stuga. Peter B kommer som vanligt att boka in sig tidigt så att vi kan ange honom som referens. Det här är en helg med fokus på bra körning, good mat och trevligt umgänge. Det är bara att checka in och sen delta i alla aktiviteter som ordnas. Det är inget krav på gruskörning och det ordnas flera rena asfaltsturer och intressanta föreläsningar.

Säsongsavslutning 2015-10-16

Vi träffas som vanligt över lite mat och god dryck för att ljuga lite om året som varit och ha en trevlig kväll helt enkelt.

Planeringsworkshop 2016 2015-10-29

Dags att lyfta blicken mot nästa år igen, och vi har redan nu ett förslag på en tur som Bror ska börja fundera på :-). Det kommer att bli en tur i historiens tecken och en Östgötsk variant av I Arns fotspår är nog den bästa beskrivningen.

"Spontana turer" 2015

Vi kommer även att ordna tre dagsturer som är lite mer spontana i sin natur. Dels vill vi ge ledaren frihet att boka upp sin helg senare, sen så vill vi även kunna väga in vädrets makter i beslutet. Information om de här turerna kommer att dyka upp på hemsidan, via mail och på Facebook när det börjar dra ihop sig.

Norgeresa 2015

Vi gör även nästa år ett försök få till en resa till Norge under juli. Det finns grunden till en liten arbetsgrupp med fokus på gruskörning, men det är inga problem att hitta bra asfaltsvägar där så om något vill hjälpa till med det så går det nog bra att kombinera det hela. Hör av er till d9@bmwklubben.se om ni vill vara med och planera eller är intresserad av resan!

Stockholmsresa

Peter B tar med oss upp till Stockholm för att besöka några klassiker för knuttar, nämligen Café Rosenhill, Slingerbulten, Brostugan, Bogesundsvägen och Vaxholm gästhamn.

Väldens ände

Peter B bjuder in till en tur till Världens Ände. Han gjorde en tur på fina små vägar från Söderköping över Stegeborg ut mot Arkösund och till Marviken i år och sedan in mot Norrköping. Det här är en grustur som troligen kommer att vara i augusti/september.

Heldagstur grus

Andreas E kommer att ordna en heldagstur med fokus på gruskörning.

Hoppas att ni haft en bra säsong!

Hälsningar,
Hans, Johan & Örjan