D9 NYHETSBREV #33

D9 NYHETSBREV #33

Hej!

Nu har vi vaknat till liv efter sommaren och till och med haft några turer, bland annat en tur till Världens Ände med vår mest aktive turledare Peter B. Vi har också börjat med fika turerna igen, och förra veckan vart det en sväng till Torpön.

Vi kommer nu att ha några veckor med många aktiviteter att välja mellan och jag hoppas att det fina vädret fortsätter framöver. Det hela börjar med en fikatur till Oscarshäll på torsdag, för att sen fortsätta med grillning hos Örjan sista söndagen i augusti. Bror har sen under första helgen i september dukat upp ett litet smörgåsbord med flera alternativ runt medeltidens Östergötland idag.

Fikatur till Oscarshäll

Vi fortsätter våra fikaturer med en sväng till Norrköping och Oscarshäll. Det här var under många år våran startpunkt för turer från Norrköping och många av er har nog besökt det vid något tillfälle. Vi får förhoppningsvis njuta av den fina kvällssolen och utsikten, plus en hel del historier från sommarens bravader :-). Det är inte bestämt vart nästa fika tur går ännu, men vi kommer att gå ut med information om det snart också.

http://www.bmwklubben.se/D9_fikatur_oscarshall

Grillkväll i Grebo

Örjan har bjudit in oss till metropolen Grebo för att sista söndagen i augusti (30/8) grilla, ljuga, sparka däck och lyssna på musik. Distriktet står för kol, grill och vissa tilbehör, men ni får själva ta med vad ni vill grilla. Vi kommer även att ordna asfalt och grusturer till Grebo med start i Linköping. Mer information finns på hemsidan:

http://www.bmwklubben.se/aktivitet/2015/08/d9-grillkvall-i-grebo-hos-do-orjan

Medeltidens Östergötland idag

Vi hoppas att ingen har missat att Bror har en historik helg i september med fokus på medeltidens Östergötland idag. Jag misstänker att det är svårt att boka in sig på hotellet nu, men det ska vara  närmare 30 personer som har bokat så det kommer att bli en härlig kväll i Vadstena.

För er som föredrar så går det bra att bara vara med på körningarna/guidningarna på dagarna också. Ni behöver alltså inte boka in er på hotellet för att lära er mer om Östergötlands historia. Mer information om samlingsplatser mm finns på hemsidan.

http://www.bmwklubben.se/D9_Medeltidens_Ostergotland_idag

http://www.bmwklubben.se/D9_guidad_visning_bjalbo_kyrka

Hoppas att ni njuter av det härlig vädret på kruviga vägar!

Hans, Johan & Örjan

DO D9