D9 Årets första tur med Bror G, 1/5

D9 Årets första tur med Bror G, 1/5
måndag, maj 1, 2017 - 09:00

Planerna för årets första tur i D9 är sedvanlig samling vid Circle K-macken (f d Statoil) i Ryd, Linköping, för avfärd 09.00. Rutten är gamla Riksettan, väg 210 mot Söderköping, Stegeborg, över Vikbolandet till färjan över Bråviken – Jönåker – gamla Riksettan åter mot Oscarshäll, där vi äter lunch. Därefter norr om Glan och Roxen, via Risinge, Vånga och Vreta Kloster åter till Linköping. Totalt c:a 25 mil.

Kompisen och jag rekade denna rutt helgen före påsk (när det var vackert väder!). Då hade befälhavaren på färjan över Slätbaken börjat fälla bommen, när vi dök upp kl. 10, men han var hygglig och lyfte den igen, så vi kom med. Slutsatsen av det är, att en större grupp nog inte kan räkna med överfart förrän 10.30. Det betyder i sin tur, att medlemmar från östra Östergötland kan ansluta vid Stegeborg – och att det kan vara läge för en mugg medhavd fika där.

Vid nämnda rekresa missade vi därefter färjan över Bråviken med några få minuter. Där finns ytterligare en möjlighet att ansluta för öst-östgötar.

Väderprognosen anger, att 1 maj blir en mycket vacker dag. Då kör vi enligt ovan.

/ Bror

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera