D6 Söndagstur till Aeroseum

D6 Söndagstur till Aeroseum
söndag, april 10, 2016 - 08:00

Nu på söndag ser det ut att bli soligt, varmt (förhållandevis…) och inte så blåsigt så då tänkte jag ta en tur ner till Aeroseum (http://aeroseum.se/goteborgmodellhobby/index.html ) som ligger vid Säve Depå på Hisingen. Aeroseum är mycket intressant i sig men nu i helgen arrangeras det dessutom en hobbymässa som kan göra det ännu roligare att åka dit.

Jag tänkte stanna till på Riksrasta vid Nyängen i Grums vid 8 tiden på söndag sår får vi se om det ansluter några fler åksugna och/eller flyg- och hobby/modell intresserade. Sedan tänkte jag nog ta 45’an rakt ner, ev. med E6'an på slutet, och med en kort rast, om man känner för det, på medhavd fika så borde man ändå vara där nere till 11 snåret när dom öppnar.

Och när vi känner oss färdiga på Aeroseum så tänkte jag leka ”inte röra 45’an” på vägen hem vilket innebär västra sidan av Göta älv upp till Trollhättan, sedan blir det några kilometer på 45’an innan vi viker av ut mot Vänern och passerar Timmersvik och kanske tar en fika vid borgruinen Dalaborg ( http://www.vastsverige.com/…/pr…/16921/Dalaborgs-Slottsruin/ ). Sedan blir det några meter på 45’an norr om Mellerud innan vi viker av in mot Håverud, Brudfjällsvägen, Fengerfors och Forsbacka. Sedan blir det åter några hundra meter på 45’an innan vi siktar på Vickersrud, Värmlands Nysäter, Borgvik och åter till Grums.

Hela turen går på asfalt men med osopade vägar, bönder mitt i vårsådden och en massa sand kvar från vintern så får man köra väldigt vackert och försiktigt. Om vi svänger ner mot Dalaborg för ett stopp så är det någon kilometer grus ut dit men det är upp till var och en. Om ni vill hänga på så är det bara att ansluta och likväl att ta egna vägar eller bryta om klockan blir sen och man vill ta större vägar hemåt. Om någon vill ansluta på vägen ner, eller upp, så skicka gärna en blänkare så att jag vet vart vi skall sakta in.

Väl mött!

 

DO D6 Värmland

Lars Granrud /0703-610730 / lars@granrud.se

 

Väl möttSmiley wink.

Lägg till kommentar

Logga in för att kommentera